Ex power plant recovery

Recupero della ex centrale come Auditorium e centro congressi

  1. Foyer RGB
  2. Sala Centrale RGB
  3. Dal palco RGB
  4. Prospetto nord - Notte RGB
  5. Assonometria sezione RGB
  6. Piano terra
  7. Piano primo
  8. C:UsersAlessandroDocumentsWORKS�1. Committenti2017Central
  9. C:UsersAlessandroDocumentsWORKS1. Committenti2017Central

In collaboration with studio ALVISI KIRIMOTO and ARUP CHICAGO

 

For the assignment competition for the redesign of the former power plant of Fiumicino, we collaborated with the studio Alvisi-Kirimoto and Arup Chicago. Having already had the opportunity to work on the existing building we started from a very strong base of analytical knowledge of the site and its problems. It was extremely educational to work on an Auditorium project and conference hall with a very experienced company in this field such as Massimo Alvisi’s studio.

The idea behind the project is that of a large central hall of about 900 seats situated between two large glass walls. In the lower floor there are two halls with 108 seats each, the foyer and a large bar, as well as various service areas. We have developed the technical drawings using the Revit platform, which allowed us to meet very short delivery times and to have a more effective collaboration with ARUP studio.